Ismeretes, hogy a vezetők IQ-ja általában 120 fölött van… De vajon elegendő-e egy magas IQ ahhoz, hogy sikeres vezetővé váljon valaki? Milyen kompetenciákkal kell rendelkeznie? És ezt hogyan osztja meg a tudását másokkal?

Kinek szól az “Érzelmi Intelligencia és a tudásmenedzsment kapcsolata” című képzés?
Ezt a képzést elsősorban olyan kis-, közép és nagyvállalatok vezetőinek ajánljuk, akik:

Jobban/mélyebben megismernék az érzelmi intelligencia és a tudásmenedzsment lényegét, illetve hasznát a vállalkozásban
Szeretnének hiteles (kutatási eredményekre és tapasztalatokra épített) információt megtudni az EQ és tudásmegosztás kapcsolatáról
Nem tudják az okát, vagy nem tudják kezelni a vállalaton belül felmerülő kommunikációs problémákat
Kollégáik, ügyfeleik és versenytársaik nem vagy nagyon nehezen osztják meg a birtokukban lévő (speciális) tudást
Meg szeretnék érteni a generációs különbségek EQ és tudásmegosztás hátterét
A képzés célja, hogy megismertesse az érzelmi intelligencia és a tudásmenedzsment lényegét, a kettő kapcsolatát és szerepét a szervezet stratégiájában.
Jelentkezzen most!

Tematika

Az érzelmi intelligencia elemei
Tudásmenedzsment és tudásmegosztás
Az érzelmi intelligencia és a tudásmegosztás kapcsolata
Melyik EQ kompetenciát érdemes fejlesztenem?
Hogyan segítsem elő a tudásmegosztást a vállalatnál? („hard” és „soft” elemek)
Módszertan, megközelítés:

Interaktív, a résztvevők bevonására, sok beszélgetésre, technikák és kézzelfogható módszerek megosztás és gyakorlása
A képzés nyelve: magyar vagy angol

Létszám: csoportonként max. 16 fő

Időtartam: 1 nap (9.00h-17.00h)

Helyszín: a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának első emeleti könyvtárterme (az ettől eltérő helyszínről külön értesítjük a jelentkezőket)

Mire lesz képes az, aki elvégzi a képzést?
A képzés eredményeképpen a résztvevők képesek lesznek:

Felismerni az érzelmi intelligencia kompetenciákat.
Felismerni, hogy mi az, ami elősegítheti vagy akadályozhatja a tudásmegosztást.
Felmérni az EQ szintjét
Vállalati tudásmenedzsment rendszert kialakítani
Megérteni, hogy miért és hogyan lehet az EQ és tudásmenedzsment hasznos a vállalat számára?

A képzés vezetői Dr. Kővári Edit és Dr. Obermayer Nóra menedzsment tréner
Kővári EditDr. Kővári Edit egyetemi oktató a Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kara Menedzsment Intézetének Szervezési és Vezetési Intézeti Tanszékén, elsősorban üzleti, szervezeti és nemzetközi kommunikációt, tárgyalástechnikát és menedzsmentet oktat magyarul és angolul. Doktori kutatását az angliai Derby egyetemen végezte, ahol menedzserek érzelmi intelligenciájának és egyéni teljesítményének kapcsolatát vizsgálta a szervezeti kultúra függvényében. 2013-ban elnyerte a MakeLearn konferencia fiatal kutatója díjat és publikációs lehetőséget az Elsevier által kiadott Expert Systems with Application folyóiratban. Azóta számos hazai és nemzetközi kutatása jelent meg érzelmi intelligencia területén (amelyek az elégedettség, a teljesítmény, a kiválasztás és megtartás, a tudásmegosztás és a vezetési stílus összefüggést vizsgálta). 2011 óta tréner, 2012 óta pedig ontológiai alapokon végzett coach (nemzetközi vizsgával). Az általa tartott nyílt, OKJ és vállalati tréningek fő témája az érzelmi intelligencia mellett a kiégés, a stresszkezelés, a munka-magánélet egyensúlya és az egészséges életmód. Nemzetközi tréningeket tartott Svájcban, Nagy-Britanniában és Hollandiában. 2010 óta vesz részt rendszeresen nemzetközi projektekben. Alapító tagja és szakmai vezetője a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán működő Mentor programnak (Pannon Pentor).

Dr. Obermayer Nóra egyetemi docens a Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kara Menedzsment Intézetének Szervezési és Vezetési Intézeti Tanszékén, valamint a Vezetés és szervezés mesterképzési szak szakvezetője. A Ph.D képzés alatt a KPMG-BME Akadémia támogatásával megvalósítja a „Tudásmenedzsment Magyarországon 2005/2006” felmérést. A kutatás képet ad a magyarországi szervezetek tudásmenedzsment-gyakorlatáról. 2008-ban Ph.D doktori fokozatot szerez „Tudatos tudásmenedzselés a tudásgazdaságban” című értekezésével a Gazdálkodás és Szervezéstudományok területén, valamint elnyeri a rangos „Elsevier Scopus Young Researcher” díjat. 2013-2014 között a KPMG Akadémiával közösen egy új kutatást folytat le „Szervezeti tudásmegosztás Magyarországon 2013/2014” címmel, 2014-től pedig részt vesz a „Tudásmegosztás és az érzelmi intelligencia” felmérésben. Rendszeresen publikál és előadásokat tart hazai és nemzetközi konferenciákon. Érdeklődési területei a tudásmenedzsment, a szervezeti kultúra és a kompetencia menedzsment.